Call us: +31 (0)10 476 01 71

STEVEDORING / OVERSLAG

Slide background Slide background Slide background Slide background Slide background

Stevedoring: meer dan alleen bulklading!

Met een scala aan mogelijkheden verzorgt BSR Van Uden Stevedoring jaarlijks het laad- en losproces van zo’n 1.500 schepen op de terminal in de Merwehaven en de boeien in de Rotterdamse haven. Vanaf de kade wordt afwisselend gewerkt met vijf walkranen en drie drijfkranen. Voor schepen met meer dan 9,65 meter diepgang worden de drijfkranen ingezet. Door deze combinatie wordt het werk flexibel en op iedere gewenste locatie in de Rotterdamse haven en daarbuiten, aangepakt. Als stuwadoor biedt BSR Van Uden Stevedoring niet alleen jarenlange expertise in bulkoverslag, maar ook de op- en overslag van andere producten is bij ons in goede handen. 

> Bulk: Het merendeel van de lading die wij op- en overslaan, is bulklading variërend van agribulk, biomassa en ijzererts tot schroot, kolen en mineralen. Per jaar wordt circa 3,5 miljoen ton bulk overgeslagen. Afhankelijk van het product, verwerken we per kraan tot 800 ton per uur.

> Break-bulk / stukgoed: Met een veelheid aan trampvaart en vaste lijndiensten die wekelijks onze terminal aandoen, verzorgen we met ons equipment de overslag van diverse stukgoederen, waaronder heavy-lift en projectlading, staal, forest products en non-ferro metalen. De verpakkingen van deze producten lopen onder andere uiteen van big bags en coils tot pallets. Na de aanlevering per vrachtwagen, coaster of lichter wordt het korte tijd bij ons opgeslagen, waarna de lading haar weg vervolgt via deze modaliteiten naar diverse internationale bestemmingen.

> Containers: Steeds meer klanten transporteren hun bulkproducten per container, vanwege de multimodale voordelen en de lage tarieven in deze sector. BSR Van Uden Stevedoring verzorgt ook het lossen van containers op zeeschepen. Met een breed netwerk aan binnenvaartschepen bereiken de containers de terminal, waar wij met de juiste equipment het beladen en lossen van de containers regelen, waarna de lading in opslag wordt genomen of direct wordt overgeslagen in een lichter voor transport naar het achterland.

Is uw interesse gewekt? Onze medewerkers beschikken over up-to-date kennis van de ontwikkelingen en mogelijkheden voor verbetering van uw logistieke proces. Graag overtuigen we u in een persoonlijk gesprek. Kom gerust eens langs voor een rondleiding over onze terminal en ervaar zelf de mogelijkheden! 

WAREHOUSING / OPSLAGAdded ValueNEEM CONTACT MET ONS OP

SITEMAP | LEGAL TERMS